Mökin ainoat väliseinät

Ainoat väliseinät, mitä mökkiin tehdään on wc:tä varten. Suunnitelmissa oli tulla toimeen lämmityksen suhteen pelkän Ruusunpunaisen pönttöuunin ja ilmalämpöpumpun varassa. Wc-tilaan on kuitenkin järkevää asentaa pieni sähköpatteri, jotta talvella wc:n ovi ei tarvitse olla koko ajan huoneelle auki.  

seinä.jpg

Seinärungot tehtiin kahdesta eri materiaalista-toinen seinä väliseinätolpilla ja toinen neljän tuuman lankusta. Seinät rakennettiin lattialla valmiiksi elementiksi ja nostettiin pystyyn. Suoruus varmistettiin vatupassilla ja mitalla. Lopuksi elementit kiinnitettiin pitkillä ruuveilla lattiaan, seinään ja kattoon.

seinä1.jpg

Rungot olivat nopea valmistaa ja aikaa ei mennyt kuin yksi ilta.

seinä2.jpg

Wc:n etuseinä tehtiin lankusta, jotta sisäpuolelle saadaan upotettua seinän sisään sähkökeskus. Runkovaiheessa sähköliike M&T:n sähkömies kävi vetämässä muutaman sähköjohdon.

Vessan kattoa myös laskettiin viisi senttiä sähkövetoja varten. Kokonaan CLT:stä valmistetuissa seinissä sähköjohdot aiheuttavat hieman haasteita. Johdot pitäisi porata tai roilottaa seinän sisään. Joissain seinissä meilläkin on poraukset valmiina ja loput johdot sitten juoksutetaan lattia- ja kattolistojen alla. 

vessan seinä.jpg

Seinärungot ja katto paneloitiin 190 mm:n hirsipaneelilla sähkömiehen käynnin jälkeen. Paneelit käsiteltiin valkealla Hirsivahalla kahteen kertaan.

Vielä nätti pieni ovi, sekä listat paikoilleen, niin wc saa jäädä odottelemaan sähkö- ja putkimiestä.