Ulkoseinien panelointi

Onneksi tämä “lapsuuden kesä” sattui juuri nyt tässä vaiheessa rakentamista. Meidän kokeiluluontoisesti CLT:n jättäminen ulkopinnaksi ei sitten toiminut. Paikka on hyvinkin paahteinen ja aurinko paistaa etupihalle aamusta iltaan. Vielä musta väri, ja katastrofin ainekset olivat valmiit.

Alkukesästä jo huomattiin, että CLT-pinta alkoi halkeilemaan. Se ei vielä ollut paha, mutta muutaman vuoden kuluttua tilanne voisi olla toinen. Muuta vaihtoehtoa ei ollut, kuin laittaa päälle erillinen ulkovuoraus.

Ulkohuussi on tehty myöskin CLT:stä ja se on käsitelty samalla mustalla kuullotteella. Varjoisalla paikalla siihen ei ole tullut vuoteen ollenkaan halkeamia. Eli paahtava aurinko ja CLT eivät sovi keskenään.

paneli5.jpg

Mökki koolattiin rimoilla 60 sentin välein.

paneli.jpg

Mökki ja sauna kierrettiin ensiksi panelilla maasta käsin niin korkealle kun kohtuudella ylsi. Toisena päivänä ei enää pärjättykään ilman Cramon telineitä.

Pintamateriaaliksi laitettiin 27x190 millin hirsipanelia. Paneli oli päätypontattua, joten hukkaa tuli vähän. Puoliponttinen lauta oli myös helppo asentaa ja muutenkin paneli oli hyvälaatuista ja suoraa. Panelit tilattiin luonnollisesti Ylivieskan Puumestasta, jossa on taatusti kaupungin paras palvelu :).

Todennäköisesti kerjään taas (jälleen kerran) verta nenästäni, kun en halunnut vaihtaa ulkovuoren väriä. Tuleekohan leveä hirsipaneli mustana sen kummemmin kestämään auringon paahdetta. Asiaa kyllä yritettiin ennakoida tiheällä koolauksella ja naulojen määrällä. Aika näyttää sen.

paneli2.jpg

Rakennus sai uudella ulkovuorella “vaatteet päälleen”. Hyvännäköistä tuli.

paneli4.jpg

Yksi sadepäivä ehti tulla panelointiin. Onneksi lautatyttö sai sirkkelöidä katoksen alla.

paneli7.jpg

Viikon illat menivät vielä levittäessä kuullotetta pintaan. Jotenkin alkaa nyt olla kiintiö täynnä pensselillä sutimisessa. Ei yhtään vähempää voisi enää kiinnostaa…