Tieliittymän tekeminen

Kaivinkone maarakennustöihin oli tulossa palstalle heti juhannuksen jälkeen. Tieliittymäluvasta ei ollut vielä tietoakaan, koska se oli ollut käsittelyssä vasta hieman yli viisi viikkoa. Soitin Pirkanmaan ELY-keskukselle, että olisiko mitenkään mahdollista nopeuttaa luvan käsittelyä. Hyvät kaivinkoneyrittäjät ovat myyneet itsensä pitkäksi aikaa eteenpäin ja meidän työmaalla yritetään parhaamme mukaan pitää kiinni sovituista aikatauluista.

ELY-keskuksella oltiin ystävällisiä ja tehokkaita asian suhteen. Lupa tieliittymän tekemiseen saatiin jo muutaman päivän päästä. Ruoppausilmoitus oli myös jo käsitelty ja myönteinen päätös oli tullut aiemmin. Kaikki oli valmista tien tekemiseen.

Kuvassa Jari Niemi.

Kuvassa Jari Niemi.

Liittymä.JPG

Liittymäluvassa on tarkkaan määritelty, minkälainen tieliittymän tulee olla. Liittymän kohtaa piti kiviaineksilla korottaa, koska maantie liittymän kohdalla kulkee korkealla ja maasto laskee kolmenkymmenen metrin matkalla reilusti.

Liittymä1.JPG

Paikan päältä löytyi onneksi hyvää hiekkaa, jolla korotus saatiin osittain toteutettua. Jari Niemen isolla ja tehokkaalla kaivinkoneella työ sujui vauhdikkaasti. Hiekan päälle ajettiin vielä viisi kasettikuormaa 0-56 mm:n soramursketta kantavaksi kerrokseksi ja pintaan tasoituskerrokseksi nuppikuorma 0-16 mm:n soramursketta. Soramurskeet tulivat Kuljetuspolarin kiviainesalueelta Sievin Jyringistä.

Kuljetuspolarin Sievin Jyringin kiviainesten ottopaikka.

Kuljetuspolarin Sievin Jyringin kiviainesten ottopaikka.

Murskeita työmaalle ajettiin kolmella autolla ja kaivinkoneen ei tarvinnut turhaan odotella. Niinpä liittymä saatiin tehokkaasti tehtyä vajaassa päivässä.

Loppusiistimisiä vaille valmis tieliittymä.

Loppusiistimisiä vaille valmis tieliittymä.