Sauna juhannukseksi kylpykuntoon, osa 1

Mitä on juhannus ilman auringonlaskua, vettä ja saunaa? Varmaan sitä, mitä viime vuodet ovat olleet- kaupungin lähiössä grillausta melusaasteessa; mopopoikien revittelyä, paloautojen sireenien ulvontaa ja naapureiden kovaäänistä keskustelua kuunnellessa.

Mökki on vielä aivan vaiheessa, mutta mieleeni on iskostunut ajatus (kuulemma pakkomielle :)) juhannuksesta luonnon- sekä tässä tapauksessa myös rakennustyömaan keskellä. Sauna on ehdottomasti siis saatava kylpykuntoon ja minkä olen päähäni saanut, sitä ei taida kääntää itse lempokaan.

Aikaa ei ole oikein hukattavaksi, joten taas runkotalkoot pystyyn. Talkoilla valettiin kiukaan alle valuharkoilla "kakku", joka toimii lujana sekä paloturvallisena alustana puukiukaalle.

sauna8.jpg

Lattian runko tehtiin kuuden tuuman lankuilla. Koolaukset ovat 40 cm:n välein. Ei pitäisi lattian hevillä notkua. 

sauna9.jpg

Kattorungot tulivat viiden tuuman lankuista, jotka laitettiin 60 cm:n välein.

sauna10.jpg

Lattia pukuhuoneeseen ja saunaan tehtiin 28 mm:n paksuisesta lattialaudasta. 

sauna11.jpg

Kattoon perinteinen alumiinipaperi ja yläpohjaan 10 cm:n ekovilla. Myöhemmin kattoon vielä puhalletaan lisää eristettä noin 30 cm:ä. Ruoteet kattopaneelia varten ovat kahden tuuman lankkua.

sauna12.jpg

Saunan seinät pintakäsiteltiin kelon harmaalla saunasuojalla. Pukuhuoneesta tehtiin valkoinen. Tästäpä on hyvä jatkaa töitä tavoittetta kohti. Mökkiäkin pitäisi viedä vielä hiukan eteenpäin, jotta sähkö- ja putkimiehet pääsisivät taas hommiin.

Nyt sitä ollaan siinä vaiheessa, mihin en etukäteen ajatellut projektissa joutuvani-päivämäärä tietyn vaiheen valmiiksi saattamiseksi on asetettu. Joka hommassa kun menee oma aikansa ja usein huomattavasti kauemmin, kuin etukäteen on ajatellut. Toivottavasti rakentaminen ei mene  jatkossa stressin ja kiireen puolelle. Ja kaikki tämä vielä omasta päähänpistosta :).