Pienempiä hommia, osa 1

Isoimmat työt on nyt saatu päätökseen ja on aika alkaa tehdä mökkiin lopullista ulkonäköä.

Hiplaus3.jpg

Sokkelin pinnoitus aloitettiin levittämällä tummanharmaa rouhepinnoituslaasti kivijalkaan. Laasti oli 20 kg:n säkeissä ja menekiksi valmistaja arvioi 3-4 kg/m2. Laskin menekin 4 kg:n mukaan ja laastia jäi vähän yli.

Hiplaus4.jpg

Laastiin nakeltiin mustaa sokkelirouhetta. Olin hieman pettynyt rouheen väriin; lopputulos on harmaata eikä mustaa. Ihan hyvin tuo onneksi mökin väreihin uppoaa.

Sokkelirouhe oli 25 kg:n säkeissä ja menekiksi valmistaja arvioi 8-10 kg/m2. Pinnoituksessa oli apuna kola, minkä avulla saatiin ylimääräiset rouheet kerättyä talteen. Silti menekiksi 10 kg/m2 on hieman alakanttiin laskettu ja rouheet menivät vähän turhan tarkalle. Ihan kiva lopputulos tuli.

Hiplaus.jpg

Ikkunoiden smyygilaudat maalattiin Virtasen neljän öljyn maalilla mustaksi ja samalla asennettiin niinikään mustat ikkunapellit.

Ikkunanpielilaudoiksi valikoitui jälleen kerran tuppilautataapelista materiaalit. Lautojen sisäreunat sahattiin ja ulkopuolet kuorittiin. Lautoihin levitettiin Osmo Colorin Organowood- harmaannuttamisaine ja jossain vaiheessa (toivottavasti pian) ikkunanpieluslaudat muuttuvat kelon harmaaksi.

Hiplaus1.jpg

Yksinkertainen on kaunista…

Rakennuksen nurkkalaudat viedä odotuttavat itseään. Ajatuksena on tehdä ne kelleksestä eli tuppeensahatun puun uloimman osan pyöreästä “laudasta”. Nurkkaludat vielä heiluvat tuulessa; ensiksi puut pitää kaataa ja käyttää sahalla. Samalla sahataan lisää tuppilautaa toivottavasti jo ensi kesänä tulevaa kotaa varten.

Motivaation kanssa alkaa olla hieman vaikeuksia. Toivottavasti se paranee ja mökki tulee pian valmiiksi.