Pienempiä hommia, osa 2

Motivaatio-ongelmat ovat ainakin hetkeksi selätetyt. Muutaman viikon täydellinen irtiotto rakennukselta ja kunnon lepo auttoivat kummasti. Viimeistelytyöt pitäisi saada päätökseen, jotta voitaisiin pitää käyttöönotto/ lopputarkastus rakennuksilla.

Ajatus kaiteiden tekemisestä on jostain syystä tökkinyt kunnolla ja sillä ne ovat jääneetkin viimeisimpien töiden joukkoon.

Saunan kaide2.jpg

Saunaan kaiteet tulevat samaan sarjaan lauteiden kanssa. Siispä hankeen tuppilautataapelin kimppuun ja sieltä 40 mm:n sahatavaraa sisälle kuivamaan. Monta vaihetta oli edessä: sahaus, höyläys, hionta, sovitus moneen kertaan ja pintakäsittely kirkkaalla saunavahalla.

Saunan kaide1.jpg

Viikonlopun työskentelyn jälkeen jämäkät kaiteet ovat valmiina.

Parven kaide.jpg

Parven kaiteeseen joutui vielä hankkimaan lasit. Minun hyvä idea “puolapuista” ei oikein toiminut käytännössä. Aina, kun pieniä raksatyttöjä ja -poikia oli parvella, ensimmäisenä alimmasta raosta piti työntää pää ulos ja katsoa, että mitähän siellä alhaalla tapahtuu. Sen jälkeen alas alkoi näkyä pienet varpaat kiipeämässä puolia pitkin ylöspäin. Sama ilmiö toistui lapsen sukupuolesta riippumatta. No onneksi nyt kaide on viimeinkin turvallinen.

Parven kaide2.jpg

Lasit ovat harmaata, 4x4 mm:n laminoitua, karkaistua turvalasia ja ne tulivat Ylivieskalaisesta lasiliikkeestä. Kaide on 120 cm korkea.

Parven kaide1.jpg

Kesällä voi harmaa lasi olla kivakin, kun aurinko ei pääse “killittämään” ikkunoista suoraan sänkyyn.

Terassin kaide.jpg

Hieman maalaisromantiikkaa- terassin tehtiin väliaikainen kaideratkaisu kakkosnelosesta ja heinäseipäistä. Kaide on noin 110 cm korkea. Jossain vaiheessa terassi lasitetaan, vaikka nyt tuntuukin, ettei aivan heti mitään isompia töitä viitsisi aloittaa.

Terassin kaide1.jpg

Terassin takaosaan laitettiin samat materiaalit, mutta heinäseipäät olivat kokonaisia. Seipäitä ei viitsinyt katkoa, koska niille löytyy myöhemmin muita käyttökohteita.

Terassin verhous.jpg

Terassin alaosa verhoiltiin 22x47 rimalla. Keväällä levitetään koko terassin alueelle harmaannuttamisaine ja jäädään odottelemaan kelon harmaata väriä.

Nurkkiin tarkoitetut kellekset heiluvat edelleen tuulessa :).