Kattopeltien asennus

Katemateriaaliksi valikoitui Classic-profiilin lukkosaumakate Voltin peltikeskukselta Palvelu Makasiinin kautta. Samassa toimituksessa tuli myös saunan katon pellit.

Hintahaarukka eri materiaaleilla on valtava ja eri vaihtoehtoja on paljon. Classic-pellillä on Ruukin Pural-pinnoitteen vuoksi 20-vuoden pinnoitetakuu ja puhkiruostumistakuukin 50-vuotta. Kun rakentaa "sadanvuodenmökin" :), niin tällä pellillä ei tarvitse tulevaisuudessa aivan heti olla vaihtamassa kattoa.

Kattopellin asennus ajoittui juuri kiireiseen aikaan töissä ja muutenkin "riekkuminen" seitsämän metrin korkeudella liukkaalla pellillä hirvitti, joten järkevintä tässä tapauksessa on teettää työ ammattilaisella. Näin pienen katon peltien asennukseen ammatti-ihmisellä menee ainoastaan päivä. Itse saisi "värkkäillä" samaa hommaa useamman päivän.

Pelti.jpg

Hankalinta oikeastaan on ollut koko projektissa se, kun ei tunne eikä tiedä juuri ketään vieraalla paikkakunnalla. Kyllä olisi helppoa rakentaa Kajaanissa.

Kyselin taas työntekijää monesta paikasta ja Palvelu Makasiini suositteli omaa yhteistyökumppaniaan Puustas Oy:n Sakari Latvakoskea, joka osoittautui onnistuneeksi valinnaksi. Sakari oli tarkan työn tekijä ja siitä milli-Minna tykkää :).

Pelti1.jpg

Olin itse asennuksen ajan Sakarille lautatyttönä ja tein telineeltä käsin mitä pystyi. Peltinippu oli nostettu mökin asennuksen yhteydessä jo katolle valmiiksi. Katto näytti valmistuvan etuajassa, kunnes huomattiin, että olin antanut väärät reunapellit mökin katolle ja kyseiset pellit loppuivat kesken. Ne olikin tarkoitettu saunan pulpettikaton reunaan. Että semmoista tällä kertaa.

Rahallisesti moka ei ollut iso ja puuttuvat reunapellit oltaisiin saatu seuraavalle päivälle, mutta Sakari ei omilta töiltään ehtinyt muutamaan päivään. Säätiedotus lupasi taas lunta...

Pelti2.jpg

...ja sitähän taas tuli.

Pelti3.jpg

Parin päivän päästä illan hämärässä saatiin loput pellit paikoilleen. Ei pelottanut lähellekään niin paljon pimeällä, keinovalossa keikkua telineellä kuin valoisaan aikaan.

Saunan katon pellit voisi varmaankin itse laittaa paikalleen, kun aika helpolta Classicin asennus vaikutti. Katto on myös huomattavasti matalammalla.