Katto sokkelin päälle

Syksy alkaa olla jo pitkällä ja vielä pitäisi ehtiä ennen talven tuloa tekemään katto. Ajateltiin, että kun mökistä tulee kaksikerroksinen, katto on huomattavasti helpompi tehdä maassa, kuin keikkua telineellä kuudessa-seitsämässä metrissä.

Joka tapauksessa mökin pystytykseen tulee autonosturi lattia- ja seinäelementtejä nostamaan, joten samalla saadaan helposti katto paikoilleen.

katto.jpg

Ensimmäiseksi kiinnitettiin sokkelin päälle lankut, jonka päälle nosteltiin ihan käsipelissä kattoristikot. Samalla kiinnitettiin koko katto aluslankkuihin kiinni, jotta tuuli ei pääsisi nakkelemaan sitä.

Onneksi sokkeli oli mittatarkka, joten rakentaminen sen päälle oli helppoa.

katto1.jpg

Aluskate ja ruoteet paikoilleen.

katto2.jpg

Vielä otsalaudat ja räystäslaudat kiinni, niin katto on valmis nostoa varten.

katto3.jpg

Katto suojattiin pressuilla, jotta tuleva lumi ei haittaa peltien asennusta.

katto4.jpg

Ensimmäiset lumet olivat jo sataneet maahan, ennen kuin päästiin maalaamaan räystäsaluslautoja. Onneksi aivan vahingossa löytyi internetistä Virtasen neljän öljyn perinnemaali, jolla voi maalata vaikkapa pakkasella.

Olipa olo hieman kuin hölmöläisellä; maalata nyt pimeässä otsalampun valossa mustalla maalilla lumihiutaleiden leijuessa hiljalleen maahan :). 

Maali levittyi hyvin ja jäljestä tuli kerralla siistiä. Voi olla, että otsa- ja räystäsaluslautojen pintakäsittelyyn riittää vain yksi maalauskerta. Täytyy ensi kesänä tarkastaa asia ihan ajan kanssa. Toivottavasti sitä silloin olisi enemmän.