Ilmalämpöpumppu lämpöä tuomaan

Niin koitti jälleen kerran päivä, josta on jo pitkään sormet kohmeisina ja ripset kuurassa haaveiltu- ilmalämpöpumpun asennus. Sattui vielä hyvä tuuri pitkällä pakkasjaksolla, että jo aamupäivällä oli hieman alle 10 astetta pakkasta, joten mikään ei estänyt pumpun asentamista. Kaikki sujui muutenkin kerrassaan mainiosti ja fiilis oli hyvä :).

ilmalämpöpumppu1.jpg

Ilmalämpöpumppu hankittiin asennettuna Jämptijutulta Ylivieskasta. Olin jo toimittajan mielessäni valinnut, joten tarjouksia ei muualta edes kysytty. Jämptijutun henkilökunnan kanssa ollaan tutustuttu jo vuosia sitten, kun samoja RSA-messuja ollaan työn puolesta kierrelty ja aina ollaan tultu todella hyvin juttuun.

ilmalämpöpumppu.jpg

Aikaa pumpun asentamiseen ei mennyt kuin muutama tunti ja siistiä jälkeä tuli.

Pumppu hankittiin lähinnä jäähdytystä varten. Mökin isoista ikkunoista aurinko alkaa paistamaan sisään heti aamupäivällä ja sitä riittää myöhäiseen iltaan saakka. Piklaksen ikkunoihin tuli myös sälekaihtimet tehdasasennuksena. Sisäkorkeus mökissä on noin viisi metriä ja lämpöhän pukkaa nousemaan ylöspäin, joten ilman näitä mukavuuksia yläritsillä olisi tukala nukkua.

Onhan pumppu myös hyvä lisä tulevalle puu-uunille, jotta lämpö pysyy tasaisena myös talvella.

ilmalämpöpumppu3.jpg

Mahtavaa jatkaa rakentelua, kun sisällä on lämmin. Nyt voi Ruusunpunaisen pönttöuunin muuraajatkin aloittaa työnsä :) ja yksi haave taas toteutua.