Ikkunoiden nosto

Ikkuna- ja ovitoimittajaksi valittiin tarjouskilpailun perusteella Piklas Oy Pyhännältä. Tarjous oli edullisin, ja valintaa helpotti myös se, että kaksi kaveria on Piklaksen tehtaalla töissä. Oli helppoa asioida. Ikkunat ovat kolmelasisia puu-alumiini-ikkunoita, ja niitä tulee mökkiin 11 kappaletta ja saunarakennukseen 3.

Alun alkaen tarkoituksena oli aivan hartiavoimin asentaa kaikki ikkunat. Mökin etuseinä koostuu kolmesta korkeasta ja kapeasta elementistä, joissa ikkuna-aukot olivat vielä osittain kiinni pystytyksen nostovaiheen elementtien repeämisen estämiseksi. Isot "ikkuna-aukot" painavat noin 300 kiloa kappale ja pienetkin 150 kiloa. Lisäksi ne ovat kohtuullisen korkealla. Ei taida meidän hartiavoimat taaskaan riittää. 

Ikkuna2.jpg

Rakennusmateriaalin hankinnassa K-Rauta Rautapohjassa kuultiin, että Nosto ja Kuljetus Sami Visurilla ikkunoiden nosto onnistuisi hyvin. Niinpä Samille soittelemaan ja saatiin sovituksi yhteistä aikaa työn suorittamiseen. Ensimmäiseksi pudotettiin ikkuna-aukot pois paikoiltaan liinojen ja moottorisahan avulla.

Ikkuna3.jpg

Imukuppinostin kiinni ikkunaan ja ikkuna paikalleen.

Ikkuna.jpg

Pakko kyllä sanoa, että erona autonosturilla ja nosturiautolla on se, että nosturiautolla saat myös nosturin lisäksi miehen töihin. Sami osallistui samalla lailla kuin mekin kaikkeen työhön; kiipesi, ruuvaili, kiinnitti liinoja ja niin edelleen. Todella ammattitaitoista työskentelyä.

Ikkuna1.jpg

Ikkunat tuettiin laudoilla aukkoihin, jotta ne eivät pääse putoamaan ennen lopullista asennusta.

Video ikkunoiden paikoilleen nostamisesta. Kätevää ja nopeaa.

Ikkuna4.jpg

No niin, ikkunat ovat hollillaan asennusta varten. Ruuvit kiinni ja rakoihin uretaania :). Ei tule enää lumi sisään.