Haketus

Koko mökkiprojektihan alkoi lävitsepääsemättömän "lepikon" raivaamisella. Monikaan ei tässä vaiheessa vielä osannut kuvitella alueen potentiaalia ja ilmeisesti sen vuoksi kukaan ei siitä ole aiemmin ostotarjousta tehnyt. Alue oli ollut koskemattomana lähes viisikymmentä vuotta ja kasvusto oli siellä tietysti sen mukaista.

IMG_20170602_182949.jpg

Hakkeeksi menevät puut olivat "nipsuttelun" jäljiltä pienissä kasoissa ympäri tonttia. Siitä on enemmän aiemmin kirjoitetussa julkaisussa Puiden raivaaminen.

Hakkuupalvelu Okkonen keräsi ja ajoi puut yhteen kasaan tontin reunalle, mistä myös enemmän aiemmassa julkaisussa Puiden keräys.

Kuvassa näkyy vanhaa, raivattua  tienpohjaa.

IMG_20170621_184120 (1).jpg

Puut kuivuivat kasassa kesän yli. Syksyllä kasan päälle tulivat vielä suojapaperit, jotta puut eivät enää kastuisi uudelleen vesisateissa.

20171227_120815.jpg

Hakkuupalvelu Okkonen Rautiosta hakettamassa. Kauan ei yhden kuorman tekemiseen aikaa mene. Alla olevalla videolla näkyy koko haketustapahtuma.

Nyt jäädään odottelemaan, josko tuosta kasasta muutama euro heltiäisi :). Ihan hyvä, koska nyt on jo näköpiirissä, että rakennuskustannukset tulevat ylittymään jonkin verran suunnitelluista.