CLT-saunan pystytys

Pari viikkoa oli kulunut mökin pystytyksestä, kun aloitettiin sama homma saunan kanssa. Toiveista huolimatta taivaalta tuli taas vettä kaikissa olomuodoissaan. Lisäksi aamun lämpöasteista huolimatta pakkanen ehti kiriä muutamassa tunnissa ihan kohtuulliseksi. Sateen kastelemissa vaatteissa ei pitkään tupakoitu.

Talkoolaisia oli puolet vähemmän, koska saunan pystytys oli oletusarvoltaan helpompi toteuttaa kuin mökki. Ilmeisesti vanha sananlasku "Harjoitus tekee mestarin" pitää edelleen paikkansa, koska sauna oli muutamassa tunnissa pystyssä. Elementitikin tosin olivat pienenpiä ja niitä oli huomattavasti vähemmän kuin mökissä.

sauna.jpg

Elementit tulivat Kuhmolaisen Harri Huotarin kyydissä tontille ja Harri myös huolehti niiden noston paikoilleen. Edelleenkin aiemmassa julkaisussa heittämäni väite pitää paikkaansa. Nosturiauton tilaamalla saat myös yhden käsiparin lisäksi työntekoon. Ei tarvinnut huolehtia itse liinojen ja nostokorvakkeiden asennuksesta. Muutoinkin Harri oli hyvänä apuna.

sauna2.jpg

Ensimmäinen elementti on kaikista työläin asentaa, koska se täytyy saada revojen avulla vaateriin. Helposti se kuitenkin paikalleen asettui.

Elementteihin on tehty esireiät ruuveja varten maassa samoin kuin mökkielementteihin tehtiin. Liitoksiin laitettiin myös liimaa.

sauna4.jpg

Saunarakennus tuli viidestä eri 160 mm:n seinäelementistä. Saunan ja pukuhuoneen väliseinä tuli myös hieman ohuemmasta, 100 mm:n CLT-levystä. 

Saunan pitäisi periaatteessa valmistua kohtalaisen vauhdilla, kunhan sen kimppuun täysillä päästään. Sisä- ja ulkoseinät ovat pintakäsittelyä vaille valmiit. Enää ei puutu kuin katto, lattiat, ikkunat ja ovet. Toivottavasti se on kylpykunnossa juhannnuksena.

Video pystytyksen eri vaiheista

sauna5.jpg

Oli aivan valoisaa, kun viimenenkin elementti saatiin paikalleen. Vielä mökin ja saunan väliin kattoa varten parrut paikalleen, ympäristön siivous ja työpäivä oli siinä.

Nyt mökki ei ehkä :) näytä enää niin paljon viljankuivaajalta ja se tulee muuttumaan vielä paljon. Saunan kun saisi pian aluskatteelle sateelta suojaan, niin lopulliset kattojen ja terassin rakentamisen voisi suosiolla jättää kevääseen.