Anturan valaminen

Pohjatyöt on nyt tehty ja varsinaisten perustusten teko aloitettiin tekemällä antura. Tarkoituksena on tehdä ryömintätilainen alapohja eli rossipohja. 

Nyt alkaa tulla näkyvää mökkiprojektissa ja tätä päivää on odotettu kuin kuuta nousevaa. Aamu valkeni utuisena ja lämpötila oli lähellä nollaa. Sadettakin oli luvattu iltapäivälle. Toivottavasti saadaan työt tehtyä sitä ennen.

Luvassa on vielä ennen betoniautojen tuloa viimeistelyä ja lisäraudoitusta. Fiilis on hyvä ja kaikki talkoolaiset ovat paikalla.

antura.jpg

Anturan voi tehdä monella tapaa. Valitsimme yhden helpoimmista tavoista, Formex-anturamuotin. Muotit ovat valmiiksi raudoitettuja, viisi metriä pitkiä ja 60 senttiä leveitä. Antura valua varten oli nopea asentaa ja internetistä löytyi hyvät ohjeet kulmien sekä jatkosten tekoon. Aikaa anturoiden tekemiseen ei mennyt kuin muutama tunti.

antura1.jpg

Betonimassa oli tilattu ja viimeistelytyöt alkaneet. Anturamuottien yläreunoja vielä sidotaan harjateräksillä, ettei betonimassan paine aiheuta muottien leviämistä. Lisäksi muotteihin laitetaan vielä lisää pitkittäisiä rautoja.

antura2.jpg

Betonimassa tuli Kolppasen Betonilta Kannuksesta. Ensimmäisenä jonossa on pumppuauto ja etualalla betoniauto.

antura4.jpg

Betonia valutettiin letkulla anturamuotit täyteen.

antura3.jpg

Kuvassa valmista, liipattua betonipintaa. Viikon päästä on edessä sokkelin valaminen. Sokkeli tehdään valuharkoista, jotka ovat jo tontilla odottamassa asennusta.